torsdag 20. januar 2011

Frokostblanding, beibi

75 g kokosmasse
75 g flytende akasiehonning
125 g usaltet smør
75 g mandler
1/2 appelsin
375 g store havregryn
75 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g gresskarkjerner
25 g linfrø
1 ts kanel
1/2 ts maldonsalt
1/4 ts muskatnøtt
50 g brunt sukker

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir. Fordel kokkosmassen utover det ene stekebrettet og stek den i 3-4 minutter til den blir gyllen brun. Følg godt med, grensen mellom passe stekt og brent er ganske smal. Ta ut brettet og legg kokosmassen til side. Smelt smøret i en kjele og tilsett honningen. Er honningen fast, smelter du den sammen med smøret. Grovhakk mandlene og hasselnøttene og ha dem i en bolle. Vask appelsinene godet i varmt vann før du river det gule av skallet med den fineste siden av et rivjern. Ha det i bollen sammen med resten av de tørre ingrediensene, men ikke kokosmassen. Hell smør- og honningblandingen over og rør det godt sammen.
Øk varmen i stekeovnen til 180 grader, fremdeles varmluft. Fordel blandingen utover stekebrettet og stek i 18-20 minutter. Du skal se at det begynner å bli gyllenbrunt. Rør rundt en gang midtveis i stekingen. Ta det yt, bland inn den allerede stekte kokosmassen og la alt avkjøles godt før du heller det over i en lufttett beholder.

Ingen kommentarer: