tirsdag 7. september 2010

Mer polenta

Mia forteller om middagen sin:

jeg kokte polentaen (type kjappkokt) med salt og grønnsaksbuljong (type organisk uten gjær). fordelte den i en form så den ble ca to-tre cm høy, putta den i kjøleskapet. skar opp brokkoli, fennikel (min yndlingssak for tiden), gul paprika, squash og løk, og putta i en ildfast form sammen med cherrytomater, to stk store portobellosopper (som jeg fylte i litt hvitløk og pepper og olje oppi), litt olje og salt&pepper over. inn i ovnen, mmm baked goods. lagde hummus. når de bakte grønnsakene nærma seg ferdig varma jeg olivenolje (ikke extra virgin, men en som tåler varme) i to panner: i den ene “friterte” jeg masse mandelflak, som jeg helte over de bakte grønnsakene når de kom ut av ovnen, sammen med sitronsaft og mer pepper. i den andre panna stekte jeg “kakestykker” av polentaen, som nå hadde blitt fast og fin i formen. igjen med pepper. jeg hadde tenkt til å blande inn parmesan i polentaen da jeg kokte den, men det glemte jeg. så jeg rev parmesan over etterpå. og putta libabrød i ovnen sånn at de ble sprø, det er nemlig sykt godt til hummus.
selskapet var særs fornøyd!

Ingen kommentarer: