onsdag 31. desember 2008

Limemarinerte scampi

Jeg hadde scampi i fryseren og ønsket å lage noe godt, og fant en oppskrift her.
Kjempegodt, ble det! Nam!
Jeg serverte med pasta og en god salat, og drakk ikke vin til ettersom jeg er på tjukka. Men chablis, som de foreslår i oppskriften, høres ypperlig ut.

Åtte scampi, størrelse 16/20, det betyr at du får 16 til 20 scampi på kiloen
To limebåter, du kan jukse med sitron
To spiseskjeer olivenolje
To fedd hvitløk
To klyper salt
Seks sukkererter
En rød paprika
To spiseskjeer crème fraîche
Minst to omdreininger med den hvite pepperkverna
Skrell scampiene, men la gjerne halene sitte på. NB! Husk å fjerne tarmen. Det gjør du vet å ta et snitt langs midten av hele ryggen. Der vil du oppdage en tarmliknende pose som skal fjernes. Når du først har oppdaget denne, kommer du for alltid til å legge merke til om den er tatt bort på restauranter. Den smaker ikke godt.
Press to fedd hvitløk ned i to spiseskjeer olivenolje. Eller kjør blandingen i en kjøkkenmaskin.
Bland scampiene med limesaften, hvitløkoljen, salt og pepper. La det ligge i ti minutter.
Skjær opp sukkererter og paprika i fyrstikktynne strimler. Kokkene kaller denne kutteformen for julienne. Bland grønnsakene godt.
Stek scampiene over sterk varme i soyaolje, i ca. 30 sekunder på hver side. De blir saftigst og best hvis de er rå i midten. Fordel grønnsakblandingen på to tallerkener. Legg fire ferdig stekte scampier på hver sin seng av sukkererter og paprika.
Dra crème fraîchen rundt med en spise skje på kanten av tallerkenene.
På Tørst anbefaler de en hvitvin med mye mineraler, for eksempel en chablis. Hvis du slår to flintsteiner mot hverandre og lukter på røyken som kommer opp - slik skal en god chablis smake. Denne vinen passer fint gjennom hele måltidet.

Ingen kommentarer: